Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme dient PayPro ten aanzien van jouw bedrijf vast te stellen welke persoon de uiteindelijk belanghebbende van jouw bedrijf (UBO) is. Hierom willen wij graag weten wie een belang van 25% in jouwbedrijf heeft. Voor meer informatie over het UBO-formulier, klik dan hier.

Er is sprake van een Uiteindelijk Belanghebbende wanneer een natuurlijk persoon ten aanzien van jouw bedrijf direct of indirect:

  • een belang heeft van meer dan 25% van het (aandelen)kapitaal;

  • meer dan 25% van het stemrecht heeft;

  • op een andere manier feitelijke zeggenschap kan uitoefenen;

  • de begunstigde is van meer dan 25% van het vermogen;

  • bijzondere zeggenschap heeft over 25% of meer van het vermogen.

Graag vragen wij je specifiek op de onderstaande punten te letten.

  • Geboortedatum: hier dient de correcte geboortedatum van de UBO(s) genoteerd te worden;

  • Adres: vul hier het woonadres van de UBO in. 

  • Meerdere UBO’s: jouw bedrijf kan meerdere UBO’s hebben. Heb je een Eenmanszaak, dan heb je over het algemeen één UBO. Is jouw bedrijf een Vennootschap onder Firma (VOF), dan heb je sowieso meer dan één UBO, in de vorm van de vennoten. Weet je dit niet zeker? Check dit dan bij de Kamer van Koophandel. 

  • Geldig ID-bewijs: graag ontvangen wij een geldig ID-bewijs van alle UBO’s van jouw bedrijf.

Je kan het UBO-formulier eenvoudig in jouw PayPro-account aanleveren. Login en ga naar https://www.paypro.nl/mijnaccount, scroll vervolgens volledig naar beneden. Hier zal je de knop vinden voor het aanleveren van het UBO-formulier. 

Klik op ‘Ubo formulier invullen’, een nieuw venster wordt geopend. We verzoeken je hier informatie over de UBO aan te leveren. Dit bestaat uit; geslacht, initialen, woon- of privéadres, plaats, postcode, achternaam en geboortedatum. 


Is er meer dan één UBO binnen jouw bedrijf, voeg dan met de knop een extra UBO toe. Week je niet zeker wat een UBO is? Klik dan hier.


Scroll na het toevoegen van de UBO's geheel naar beneden. Vul de missende of
onjuiste gegevens aan en klik op 'volgende'.


Het UBO-formulier wordt nu gegenereerd. Kijk het formulier zorgvuldig na en check of de gegenereerde gegevens juist zijnovereenkomen. Klopt dit niet? Neem dan contact met ons op via support@paypro.nl. Als de gegevens juist zijn, klik dan op de blauwe pijl om verder te gaan. 


Kloppen alle gegevens en ga je akkoord? Scroll volledig naar beneden en vul digitaal jouw handtekening in. Klik met je muis in het kader en houd deze vast om de handtekening te zetten. Verzend het document wanneer je klaar bent. 


Heb je vragen hierover of kom je er niet uit? Stuur ons een bericht op support@paypro.nl of bel ons via: 085-40 117 86.

Heb je het antwoord gevonden?