Wanneer je abonnementen aanbiedt, wil je de klant het liefst elke week, elke maand of elk kwartaal automatisch incasseren. 

Het is hierbij belangrijk om op 2 dingen te letten.

  • De klant dient een machtiging af te geven.

  • Je moet vooraf duidelijk hebben hoevaak en hoelang een klant geïncasseerd zal moeten worden. 

De klant dient een machtiging af te geven.

Een klant kan en mag je natuurlijk niet zomaar incasseren. De klant zal hier duidelijk toestemming voor moeten geven. Wanneer een klant jou niet gemachtigd heeft of er is geen bewijs (ondertekent SEPA incasso formulier), dan kan je hier hoge boetes voor krijgen.  

Een klant kan zich bij PayPro op 2 manieren laten machtigen. 

  1. De klant betaalt het eerste termijn of startbedrag via iDEAL of SOFORT. Hiermee gaat de klant ermee akkoord gaat dat er automatisch geïncasseerd gaat worden voor het betreffende product/dienst. Het rekeningnummer waarmee betaalt wordt, zal dan ook gebruikt worden voor het automatische incasso traject.

  2. De klant ondertekent een SEPA incasso formulier. Dit is een formulier dat een bedrijf zelf kan opstellen. Het is als het ware een soort van contract dat ondertekend wordt waarbij de klant een akkoord geeft dat er geïncasseerd mag worden. Let op, een SEPA incasso formulier is juridisch pas geldig als het aan de wettelijke regels voldoet. Op de website van Betaalvereniging Nederland vind je hier meer informatie over.

*Bij een geschil met een geïncasseerde klant ben je er zelf verantwoordelijk voor om het bewijs aan te leveren dat de klant geïncasseerd mag worden. 

PayPro en automatische incasso

Bij PayPro kan je je klanten op 4 verschillende manieren automatisch incasseren. Het is niet noodzakelijk dat dit via een website gedaan wordt.
Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, betaal je bij PayPro voor de module "Abonnementen & Gespreid betalen". De kosten van deze module bedragen €25 per maand + de transactiekosten. 

Ben je benieuwd wat voor transactiekosten we rekenen? Kijk hier voor het overzicht op onze website.

1) Via een factuur + betaallink

Bij PayPro bieden we de module “Facturen maken & versturen” voor €7,50 per maand aan. Met deze module kan je gemakkelijk een factuur opmaken en deze naar je klant versturen. 

Wanneer de klant akkoord gaat met de factuur en het bedrag, kan de klant gemakkelijk via de meegestuurde iDEAL link het eerste termijn/startbedrag van het automatische incasso traject betalen. Wanneer de klant deze betaald heeft, gaat het automatische incasso traject in werking.

In dit geval is de iDEAL transactie voor ons het bewijs dat de klant akkoord gaat met incasso traject. 

In onderstaande filmpje leggen we uit hoe je je een factuur + betaallink kan versturen.

2) Via een betaallink

Naast de bovenstaande service module hebben we ook de module “Betaalpagina + Retargeting” voor €15 per maand. Via deze module kan je gemakkelijk een URL creëren die je via een betaalknop op je website kan tonen.

Deze URL kan je tevens ook naar een klant toe mailen. Zo hoeft de klant niet eerst naar je website toe te gaan om bijvoorbeeld een abonnement af te nemen. 

De URL die je aanmaakt verwijst direct naar de betaalpagina waar je via iDEAL/SOFORT het eerste termijn/startbedrag kan afrekenen. 

Wanneer dit gedaan wordt is de klant net zoals bij de module “Facturen maken & versturen” akkoord gegaan met het automatische incasso traject voor het betreffende product/dienst. 

Je hoeft op deze wijze geen gebruik te maken van onze facturen dienst.

In onderstaande video leggen we uit hoe je een betaallink kan creëren op deze manier.

3) Via een batch

PayPro kan op aanvraag ook incasso batches verwerken. Je dient dan zelf een XML/pain bestand aan te leveren bij PayPro.

Bij een incasso batch ben je er zelf voor verantwoordelijk dat de klant een machtiging afgeeft doormiddel van een SEPA incasso formulier. Deze kunnen we opvragen ter controle.

Wil je hier gebruik van maken of meer over weten? Neem dan contact op met ons: 085-4011786 of support@paypro.nl

4) Via onze API

Je kan je programma's / systemen koppelen aan de API van PayPro. Kijk hier voor meer informatie over de API van PayPro.

Verwacht je per maand meer dan 1000 incasso's te doen? Neem dan contact op met ons via: 085-4011786 of @supportpaypro.nl. We kunnen hiervoor een offerte maat maken.

Heb je het antwoord gevonden?