PayPro heeft een directe koppeling met Magento 2 ontwikkeld. Op deze manier kan je PayPro betalingen in je Magento webshop verwerken. Deze omvatten:

  • AfterPay

  • Bancontact

  • iDEAL

  • Master Card

  • PayPal

  • Bank transfer

  • Sofort Digital

  • VISA


Dit artikel presenteert je een step-by-step plan over hoe je PayPro kan koppelen aan Magento.

Step-by-step plan:

1) Downloading de plugin

Voor het downloaden van de PayPro plugin en het aansluiten op Magento ga je eerst naar paypro.nl en log je in op jouw PayPro account.

Nadat je bent ingelogd, land je op jouw PayPro dashboard. Klik vervolgens in de linker menubalk op "Webshop koppelen", gevolgd door "Via webshow" om de integratie te starten. Voer in de naam en URL van je webwinkel en kies Prestashop, evenals het type product en de taal voor de betaalpagina.

Wanneer je dan verder gaat, zie je een overzicht van de integratiestappen voor de Magento-plugin. Begin met het downloaden van het integratie bestand vanaf de eerste stap.

2) Installatie

Daarna open je het zip-bestand in jouw programmeer terminal en voer je 3 gegevens in om de installatie af te ronden. Deze specifieke input details zijn de volgens en worden ook alternatief getoond op GitHub.

Magento 2 uses Composer to manage module dependencies. We can also use Composer to install the module.

  1. Run the following command in your Magento directory:

$ composer require paypro/magento2

2. Run the setup command of Magento:

$ php bin/magento setup:upgrade 
> php bin/magento cache:clean

3. If you run Magento in production mode make sure to recompile the static files:

$ php bin/magento setup:di:compile
> php bin/magento setup:static-content:deploy

3) Koppel PayPro aan Prestashop

Daarna ga je naar prestashop.com en log je in op jouw bekende Prestashop-omgeving. Klik vervolgens op de ‘module manager’ onder de knop modules in het linker menu. Nu zie je rechtsboven een knop genaamd "Upload een module".

Klik hierop en selecteer het ZIP-integratie bestand dat je zojuist hebt gedownload. Bevestig de upload en ga verder met de configuratie van de modules door jouw persoonlijke API sleutel in te voeren.

Om deze API sleutel te krijgen ga je terug naar het PayPro overzicht. Daar staat de API sleutel vetgedrukt in jouw PayPro account. Kopieer deze, we hebben hem in een minuutje nodig. Maar voordat we terugkeren naar Prestashop, klik je twee keer op "verder" om eerst de extra optie te hebben om jouw omzet te verhogen door je producten te promoten met ons affiliate programma en vervolgens ook om de webshop koppeling aan PayPro's kant te voltooien.

4) Activeer betalingen

Nu log je in op jouw magento account en klikt u onder het kopje "store" op "configuration". Vervolgens zoek je onder de kop "sales" naar “payment methods”.

Vouw de PayPro Gateway uit, plak de API sleutel, en activeer de betaalmethoden die je al hebt geactiveerd in jouw PayPro account en dus wil gaan gebruiken in deze webshop. Klik op Save Configuration en dit is het.


Nog vragen?

Als je nog problemen of vragen hebt, voel je vrij om een chat te starten (rechter blauwe knop) of neem contact met ons op via support@paypro.nl. Wij helpen je graag!


Heb je het antwoord gevonden?