PayPro heeft een directe koppeling met WooCommerce ontwikkeld. Op deze manier kan je PayPro betalingen in je WooCommerce webshop verwerken. Deze omvatten:

  • AfterPay

  • Bancontact

  • iDEAL

  • iDEAL QR

  • Master Card

  • PayPal

  • Bank transfer

  • Sofort Digital

  • VISA


Dit artikel presenteert je een step-by-step plan en een video over hoe je PayPro kan koppelen aan WooCommerce.

Step-by-step plan:

1) Downloading de plugin

Voor het downloaden van de PayPro plugin en het aansluiten op WooCommerce, ga je eerst naar je bekende Wordpress omgeving. Ga dan naar Plugins, "nieuwe plugins" en zoek PayPro op door de naam in te typen in de zoekbalk rechtsboven. Klik op "Nu installeren" naast de PayPro extensie voor WooCommerce.

2) Koppel PayPro aan WooCommerce

Nadat de installatie is voltooid, moet je WooCommerce verbinden met je persoonlijke PayPro account. Klik daarvoor op activeren en je komt op jouw plug-in dashboard terecht. Van daaruit ga je naar het WooCommerce menu en voer je de instellingen in. Klik dan op ‘payments’ in de bovenste balk. Nu zie je jouw PayPro instellingen waar je jouw PayPro API sleutel moet invullen.

Om de API sleutel te krijgen ga je naar paypro.nl en log je in op je PayPro account. Nadat je bent ingelogd, land je op je PayPro dashboard. Klik vervolgens in de linker menubalk op "Webshop koppelen", gevolgd door "Via webshop" om de integratie te starten. Voer in de naam en "URL" van je webwinkel en kies WooCommerce, evenals het type product en de gewenste taal voor de betaalpagina.

Wanneer je dan verder gaat, zie je een overzicht van de integratiestappen voor de WooCommerce plugin. Je hebt de installatie van de plugin al voltooid, dus je kunt direct verder gaan met de API-sleutel die hieronder vetgedrukt staat. Kopieer deze, we hebben hem in een minuutje nodig. Voordat we terugkeren naar WordPress, klik je twee keer op "verder" om eerst de extra optie te hebben om jouw omzet te verhogen door je producten te promoten met ons affiliate programma en vervolgens ook om de webshop koppeling aan PayPro's kant te voltooien.

3) Activeer betalingen

Nu gaat je terug naar je WordPress account, plak je de API sleutel, en activeer je de betaalmethoden die je ook in PayPro hebt geactiveerd en die je dus in deze webshop wil gebruiken. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’ en dit is het. Nu zijn de betaalmethoden beschikbaar voor je klanten in je webshop.

Instructie video:

Om direct met de integratiestappen te starten, spring naar minuut 1:19 en sla de introductie over.

Nog vragen?

Als je nog problemen of vragen hebt, voel je vrij om een chat te starten (rechter blauwe knop) of neem contact met ons op via support@paypro.nl. Wij helpen je graag!

Heb je het antwoord gevonden?