PayPro heeft een directe koppeling met Prestashop ontwikkeld. Op deze manier kan je PayPro betalingen in je Prestashop webshop verwerken. Deze omvatten:

  • AfterPay

  • Bancontact

  • iDEAL

  • Master Card

  • PayPal

  • Bank transfer

  • SEPA Direct Debit

  • Sofort Digital

  • Sofort Physical

  • VISA


Dit artikel presenteert je een step-by-step plan en een video over hoe je PayPro kan koppelen aan Prestashop.

Step-by-step plan:

1) Downloading de plugin

Voor het downloaden van de PayPro plugin en het aansluiten op Prestashop ga je eerst naar paypro.nl en log je in op jouw PayPro account.

Nadat je bent ingelogd, land je op jouw PayPro dashboard. Klik vervolgens in de linker menubalk op "Webshop koppelen", gevolgd door "Via webshow" om de integratie te starten. Voer in de naam en URL van je webwinkel en kies Prestashop, evenals het type product en de taal voor de betaalpagina.

Wanneer je dan verder gaat, zie je een overzicht van de integratiestappen voor de Prestashop-plugin. Begin met het downloaden van het integratie bestand vanaf de eerste stap.

2) Koppel PayPro aan Prestashop

Daarna ga je naar prestashop.com en log je in op jouw bekende Prestashop-omgeving. Klik vervolgens op de ‘module manager’ onder de knop modules in het linker menu. Nu zie je rechtsboven een knop genaamd "Upload een module".

Klik hierop en selecteer het ZIP-integratie bestand dat je zojuist hebt gedownload. Bevestig de upload en ga verder met de configuratie van de modules door jouw persoonlijke API sleutel in te voeren.

Om deze API sleutel te krijgen ga je terug naar het PayPro overzicht. Daar staat de API sleutel vetgedrukt in jouw PayPro account. Kopieer deze, we hebben hem in een minuutje nodig. Maar voordat we terugkeren naar Prestashop, klik je twee keer op "verder" om eerst de extra optie te hebben om jouw omzet te verhogen door je producten te promoten met ons affiliate programma en vervolgens ook om de webshop koppeling aan PayPro's kant te voltooien.

3) Activeer betalingen

Nu ga je terug naar jouw Prestashop account, plak je de API sleutel, sla je de wijzigingen op en activeer je de betaalmethoden die je ook in jouw PayPro account hebt geactiveerd en wil gebruiken in deze webshop. Klik onderaan op ‘Opslaan’ en dit is het. Nu zijn de geactiveerde betaalmethoden beschikbaar voor jouw klanten in de webshop.

Instructie video:

Om direct met de integratiestappen te starten, spring naar minuut 1:01 en sla de introductie over.

Nog vragen?

Als je nog problemen of vragen hebt, voel je vrij om een chat te starten (rechter blauwe knop) of neem contact met ons op via support@paypro.nl. Wij helpen je graag!


Heb je het antwoord gevonden?