PayPro heeft een directe koppeling met Opencart ontwikkeld. Op deze manier kan je PayPro betalingen in je Opencart webshop verwerken. Deze omvatten:

  • AfterPay

  • Bancontact

  • iDEAL

  • Master Card

  • PayPal

  • Bank transfer

  • SEPA Direct Debit

  • Sofort Digital

  • Sofort Physical

  • VISA


Dit artikel presenteert je een step-by-step plan en een video over hoe je PayPro kan koppelen aan Opencart.

Step-by-step plan:

1) Downloading de plugin

Om de PayPro plugin te downloaden en aan te sluiten op Opencart, ga je eerst naar de Opencart Marktplaats en zoek je PayPro op door de naam in te typen in de zoekbalk linksboven. Klik op de PayPro extensie en download de plugin na de informatietekst. Klik vervolgens op Installeren.

2) Koppel PayPro aan Prestashop

Nadat de installatie is voltooid, ga je naar de volgende subheader genaamd "extensies" en zoek je naar de PayPro betalingen. Om de betaalmethoden in te schakelen, klik je op de groene "plus" knop van één van de paypro betalingen. Wanneer deze rood wordt, klik je op "bewerken" ernaast. Nu moet je via een API sleutel je Opencart account met je PayPro account verbinden om de betalingen veilig te kunnen verwerken.

Om de API sleutel te krijgen ga je naar paypro.nl en log je in op jouw PayPro account. Nadat je bent ingelogd, land je op jouw PayPro dashboard. Klik vervolgens in de linker menubalk op "Webshop koppelen", gevolgd door "Via webshow" om de integratie te starten. Voer in de naam en "URL" van je webwinkel en kies Opencart, evenals het type product en de taal voor de betaalpagina.

Wanneer je dan verder gaat, zie je een overzicht van de integratie stappen voor de Opencart plugin. Je hebt de download en installatie van de plugin al voltooid, zodat je verder kunt gaan met de API-sleutel die hieronder vetgedrukt wordt weergegeven. Kopieer deze, we hebben hem in een minuutje nodig. Voordat we terugkeren naar Opencart, klik je twee keer op "verder" om eerst de extra optie te hebben om jouw omzet te verhogen door je producten te promoten met ons affiliate programma en vervolgens ook om de webshop koppeling aan PayPro's kant te voltooien.

3) Activeer betalingen

Nu ga je terug naar je Opencart account, plak je de API sleutel, en schakel je de betaalmethoden in die je al hebt geactiveerd in jouw PayPro account en die je wil gebruiken in deze webshop. Klik op de sla op button en dit is het.

Instructie video:

Om direct met de integratiestappen te starten, spring naar minuut 1:01 en sla de introductie over.

Nog vragen?

Als je nog problemen of vragen hebt, voel je vrij om een chat te starten (rechter blauwe knop) of neem contact met ons op via support@paypro.nl. Wij helpen je graag!


Heb je het antwoord gevonden?