PayPro heeft een directe koppeling met Easy Digital Downloads (EDD) ontwikkeld. Op deze manier kan je PayPro betalingen in je EDD webshop verwerken. Deze omvatten:

  • AfterPay

  • Bancontact

  • iDEAL

  • Master Card

  • PayPal

  • Bank transfer

  • SEPA Direct Debit

  • Sofort Digital

  • VISA


Dit artikel presenteert je een step-by-step plan en een video over hoe je PayPro kan koppelen aan Easy Digital Downloads.

Step-by-step plan:

1) Downloading de plugin

Voor het downloaden van de PayPro plugin en het aansluiten op Prestashop ga je eerst naar paypro.nl en log je in op jouw PayPro account.

Nadat je bent ingelogd, land je op jouw PayPro dashboard. Klik vervolgens in de linker menubalk op "Webshop koppelen", gevolgd door "Via webshow" om de integratie te starten. Voer in de naam en URL van je webwinkel en kies Prestashop, evenals het type product en de taal voor de betaalpagina.

Wanneer je dan verder gaat, zie je een overzicht van de integratiestappen voor de Prestashop-plugin. Begin met het downloaden van het integratie bestand vanaf de eerste stap.

2) Koppel PayPro aan Easy Digital Downloads

Nadat de installatie is voltooid, klik je op activeren en land je op de plug-in dashboard. Voordat je Easy Digital Downloads aansluit op je persoonlijke PayPro account moet je jouw valuta voor de website instellen. Ga daarvoor naar het Easy Digital Downloads menu en voer de instellingen in. Klik op valuta en stel deze in op Euro. Sla de wijzigingen op en ga naar de payment gateways in de bovenste balk. Klik op PayPro en je ziet een balk om jouw PayPro API key in te vullen.

Om de API key te krijgen ga je naar paypro.com en log je in op je PayPro account.

Nadat je bent ingelogd, land je op je PayPro dashboard. Klik vervolgens in de linker menubalk op "Webshop koppelen", gevolgd door "Via webshop" om de integratie te starten. In principe hoeft je alleen maar de naam en "URL" van je webwinkel in te vullen en Easy Digital Downloads te kiezen, evenals het (digitale) type product en de gewenste taal voor de betaalpagina.

Wanneer je dan verder gaat, zie je een overzicht van de integratiestappen voor de Easy Digital Downloads plugin. Je hebt de installatie van de plugin al voltooid, dus je kunt direct verder gaan met de API key die hieronder vetgedrukt staat. Kopieer deze, we hebben hem in een minuutje nodig. Voordat we terugkeren naar WordPress, klik twee keer op "verder" om eerst de extra optie te hebben om jouw omzet te verhogen door je producten te promoten met ons affiliate programma en vervolgens om de webshop koppeling aan PayPro's kant te voltooien.

3) Activeer betalingen

Nu gaat je terug naar je WordPress account, plak je de API sleutel, en activeer je de betaalmethoden die je ook in PayPro hebt geactiveerd en die je dus in deze webshop wil gebruiken. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’ en dit is het. Nu zijn de betaalmethoden beschikbaar voor je klanten in je webshop.

Instructie video:

Om direct met de integratiestappen te starten, spring naar minuut 1:17 en sla de introductie over.

Nog vragen?

Als je nog problemen of vragen hebt, voel je vrij om een chat te starten (rechter blauwe knop) of neem contact met ons op via support@paypro.nl. Wij helpen je graag!


Heb je het antwoord gevonden?