Tussen PayPro en Knab is een samenwerking tot stand gekomen om Knab klanten een passende incasso mogelijkheid aan te bieden. Daarnaast kun je gebruik maken van al onze andere betaalmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om iDEAL betalingen te verwerken. 

Als klant van Knab profiteer je van kortingen op diverse modules. Dit geldt voor alle zakelijke Knab klanten.  Let op! Meld je via je Persoonlijke Bankomgeving van de Knab aan bij PayPro.

Wanneer je gebruik wilt maken van automatische incasso's dan is het belangrijk om even contact op te nemen met ons, dit kan via support@paypro.nl.

Wij zorgen er dan voor dat je zonder maandelijkse kosten je klanten kunt incasseren

Op dit moment moeten wij de benodigde module(s) nog handmatig op €0,00 zetten. Heb je de module toch per ongeluk al zelf aangezet, dan kan het zijn dat je hiervoor een factuur ontvangt. Wil je ons een bericht sturen wanneer je een factuur ontvangt? Dan crediteren wij dat bedrag direct.

Wij bieden verschillende opties om je klanten automatisch te incasseren, zie voor meer informatie onze guide.

 1. Via een factuur + betaallink.
 2. Via een betaallink.
 3. Via onze API
 4. Via een batch

Als Knab klant kun je zonder maandelijkse kosten gebruik maken van de module 'Abonnementen en Gespreid betalen'. Dit kan in combinatie met de module 'Facturen maken en versturen' of de module 'Betaalpagina + Retargeting'. Op deze manier kun je zonder maandelijkse kosten je klanten incasseren. 

Let op: dit geldt alleen voor automatische incasso's.

Wanneer je gebruik wilt maken van het aanleveren van een batch, neem dan contact op met ons, dit kan via support@paypro.nl of 085-3031765. 

Voorwaarden voor het gebruik van een batch:

 • Aanleveren van SEPA aanvraagformulier
 • Beschikken over een SEPA machtiging ('natte handtekening') van je klanten
 • Alleen XML formaat
 • Een uniek mandaat ID kan maar 1x per batch worden geïncasseerd
 • De incasso's worden bijgeschreven op je PayPro saldo. Vanaf je PayPro saldo kun je het geld zelf overboeken naar je zakelijke KNAB rekening. Dit is kosteloos wanneer het gaat om bedragen boven de 100 euro.
 • Wij kunnen alleen incasseren onder de voorwaarden van particuliere incasso. Dit betekent dat al je klanten 56 dagen de mogelijkheid hebben om de incasso te storneren.
 • In verband met de storneringsmogelijkheid van je klanten, kunnen wij de incasso's tot maximaal 56 dagen vasthouden.
 • Laat voldoende saldo op je PayPro account staan, dit in verband met de mogelijkheid van je klanten om te storneren. Houd rekening met een minimum percentage van 10 procent per batch.

Voordat we kunnen beginnen met het incasseren van je klanten zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden:

 1. Maak een account aan bij PayPro (let op, gebruik de aanmeldlink in je zakelijke knab omgeving).
 2. Lever alle benodigde gegevens/documenten aan voor het goedkeuren van je account. Dit kan via www.paypro.nl/mijnaccount.
 3. Wij gaan je account beoordelen. Pas nadat wij je account hebben goedgekeurd kun je beginnen met incasseren.
 4. Stuur de eerste (test) incasso batch. Wij kunnen XML bestanden verwerken. Het liefst ontvangen wij de batch een week voor de incassodatum, in verband met de controle- en verwerkingstijd.
 5. Stuur hierbij ook de SEPA machtiging ('natte' handtekening) van je klanten. Wanneer je meer dan 10 klanten wilt incasseren dan zullen wij proefsgewijs een aantal SEPA machtigingen opvragen.
 6. Wij controleren en verwerken de batch. Lever twee batches aan wanneer je dezelfde klant meerdere keer wilt incasseren.

Heeft u het antwoord gevonden?