Wat is een order bump?

Een order bump (ook wel kassakoopje genoemd) is een éénmalige aanbieding die je jouw klanten kunt aanbieden tijdens het afrekenen van je product. De klant krijgt deze éénmalige aanbieding te zien zodra ze de PayPro betaalpagina hebben geopend.

Hoe ziet de order bump eruit?

De order bump is een extra vak op je betaalpagina. Hierin wordt naast de originele prijs van het extra product, ook de actieprijs getoond. De feature staat bekend om de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de orderwaarde van jouw klanten te verhogen. Daarnaast staat de order bump ook bekend omdat de aanbieding vaak goed aansluit bij de originele order.

Order bump in de praktijk

Een praktisch voorbeeld is het aanbieden van een beschermspray wanneer je nieuwe schoenen afrekent bij een schoenenwinkel. Tijdens het afrekenen van je schoenen raad de verkoper je nog ‘even’ aan om deze spray bij de nieuwe schoenen aan te schaffen. Veel van de klanten accepteert dit aanbod, waardoor er een hoger bedrag afgerekend wordt bij de schoenenwinkel.

Order bump op een betaalpagina

Bij een betaalpagina van PayPro kun je denken aan een voorbeeld om een order bump aan te bieden tijdens het bestellen van een fysiek boek. ‘Voor enkel 5,- extra krijg je nu de gratis online versie’ is een typisch voorbeeld van een bewezen solide order bump.


Wanneer kan ik het gebruiken?

PayPro probeert voor al haar verkopers de meest optimale betaalmogelijkheden aan te bieden. Hierom hebben wij gekozen om dit voor al onze verkopers beschikbaar te maken. Neem jij dus de module ‘Betaalpagina’ af bij PayPro, dan kun jij de order bump instellen. Het enige wat je dient in te voeren, is wat extra gegevens van het aangeboden product.

Hoe ziet een order bump eruit?

Wil je weten wat je met een order bump kunt doen en hoe je het instelt? Bekijk dan onderstaande video.

Hoe stel ik een order bump in?

1. Wijzig je ‘type betaalpagina’ naar ‘marketing’ / ‘martini’ bij de instellingen van je ‘betaalpagina’

2. Klik op ‘Order bump’ in het linkermenu

3. Na het activeren van de Order bump kun je verschillende velden invullen, we lichten deze velden graag toe;

Naam: De naam van het extra product

Originele prijs (optioneel): Vaak wordt de Order bump gezien als een eenmalige actie. Hier kun je dus de actie toelichten.

Actieprijs: Dit is de prijs die klanten voor het product/dienst gaan betalen

Omschrijving: Extra informatie over het extra aangekochte product/dienst

Bijlage: Moet er automatisch een PDF meegestuurd worden na het afronden van de betaling? Upload hier het document

4. Klik op ‘Opslaan’

5. Laat je klanten genieten van je unieke ‘order bump’ op jouw betaalpagina.

Let op: Wil je iets anders leveren dan een PDF document? Regel dit dan via Zapier, check dit artikel voor een uitgebreide uitleg.

Heb je het antwoord gevonden?