Wat is een 1-Click-Upsell?

Met een 1-Click-Upsell kan je klant na betaling met één handeling akkoord geven voor een aankoop van een extra order. Het bedrag wordt per SEPA-incasso eenmalig automatisch afgeschreven van de bankrekening die gebruikt is bij de aankoop van de eerste order. De klant hoeft dus niet nogmaals de digitale portemonnee te trekken en een iDEAL betaling uit te voeren. Een 1-Click-Upsell heeft vaak een hoge conversie, omdat de consument na het afrekenen automatisch op een pagina komt waar het voor de koper makkelijk en aantrekkelijk is om nog een aankoop te doen.


Wanneer kan ik een 1-Click-Upsell knop gebruiken?

Gebruik de 1-Click-Upsell in combinatie met de betaalpagina van PayPro. Je kunt deze feature toevoegen op directe betalingen, abonnementen en gespreide betalingen. Het is essentieel voor de 1-Click-Upsell dat het IBAN bij ons bekend is. 1-Click-Upsell is dus alleen te gebruiken wanneer er is afgerekend met iDEAL. Wanneer niet met iDEAL wordt betaald, wordt de klant dus doorgestuurd naar de ingestelde 'Pagina na geslaagde betaling'. Deze is al verplicht ingevuld bij de betaalpagina.

Hoe stel ik de 1-Click-Upsell knop in?

  1. Als je nog geen betaalpagina hebt waar je de 1-Click-Upsell aan wilt koppelen, zorg er dan eerst voor dat je een betaalpagina aanmaakt. Dit kan via https://www.paypro.nl/koppelen/betaalknoppen

  2. Open de gewenste betaalknop waaraan je de upsell wilt koppelen. Dit doe je door op de titel van de betaalknop te klikken

  3. Aan de linkerzijde kun je het kopje ‘1-Click-Upsell’ vinden. Door hierop te klikken wordt je gestuurd naar de pagina waarop je deze feature kunt instellen

  4. Wanneer het de eerste keer is dat je een 1-Click-Upsell aanmaakt, dan is dit scherm nog leeg. Klik op `Nieuwe 1-Click-Upsell’ om nu één aan te maken

  5. Op dit scherm kun je aan aantal velden invullen, ik licht ze hieronder toe:

Naam: dit is de naam van het product/de dienst die je aanbiedt

Prijs incl. BTW: het bedrag wat bij de klant wordt afgeschreven

BTW %: het toepasselijke BTW percentage

Originele prijs incl. BTW: is de genoemde prijs een aanbieding? Wijs hier de klant op de korting die je aanbiedt

Pagina na geslaagde betaling: de URL waar wij de klant naar toesturen na het akkoord gaan met de betaling

Omschrijving: hier ook het extra aangeboden product of dienst toelichten. Daarnaast kun je hier heb je de mogelijkheid om de klant te bedanken voor de initiële aankoop

Logo: upload hier een afbeelding van het aangeboden product of dienst

6. Als alle velden in orde zijn, klik je op ‘Aanmaken en koppelen’

7. Je 1-Click-Upsell is nu gekoppeld aan de betaalpagina! Open ‘Voorbeeld’ om te zien hoe jouw upsell pagina eruit ziet.

LET OP: Er is geen testmodus mogelijk bij het instellen van de 1-Click-Upsell. Wel kun je de knop ‘voorbeeld’ gebruiken om te zien welk scherm de consument te zien krijgt.

Veelgestelde vragen

Waar verander ik de kleuren van mijn 1-Click-Upsell?

De kleuren van de upsell worden overgenomen van je Martini betaalpagina. Wil je deze wijzigen? Navigeer dan naar ‘personalisatie’ in de instellingen van je betaalpagina.

Wat gebeurt er na mijn verkoop?

Na het aanschaffen van de 1-Click-Upsell wordt de klant doorgestuurd naar de pagina ‘na geslaagde betaling’. Nu zijn er meerdere mogelijkheden om de bestelling daadwerkelijk af te handelen. Je kunt natuurlijk handmatig de bestelling verwerken, maar ook van externe diensten gebruik maken. Binnen PayPro heb je de mogelijkheid ‘postbacks’ te gebruiken, waar de productcode van de 1-Click-Upsell in staat vermeld. Daarnaast kun je bij de nieuwe verkoop in PayPro een zap laten versturen door Zapier. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden!

Hoe wijzig ik de logo’s op de pagina van mijn 1-Click-Upsell?

Op de pagina staan twee logo’s vermeld. Één hiervan is je bedrijfslogo, deze is in te stellen via mijn profiel. Wil je het bedrijfslogo niet vermelden? Verwijder deze dan via mijn instellingen -> verkoopinstellingen.

Daarnaast kun je ook het productlogo wijzigen. Dit doe je door in de linkerzijde van het PayPro menu te navigeren naar betaalpagina’s en te klikken op het aangemaakte 1-Click-Upsell product. Hier wijzig je overigens ook de omschrijving, USP’s en prijs van je 1-Click-Upsell.

Hoe koppel ik mijn 1-Click-Upsell aan meerdere betaalpagina’s?

Veel verkopers vinden het handig om de aanbieding te koppelen aan meerdere betaalpagina’s. Dit is mogelijk! Navigeer hiervoor naar ‘Betaalpagina’s' aan de linkerzijde van het PayPro menu. Hierna open je de 1-Click-Upsell instellingen door op de naam van de aangemaakte pagina te klikken. Onder het kopje ‘integraties’ kun je de gekoppelde betaalpagina’s vinden én aan nieuwe betaalpagina’s te koppelen. Het is dus mogelijk om deze pagina aan meerdere betaalpagina’s te koppelen.

Heb je het antwoord gevonden?