Als je producten verkoopt via PayPro kun je gemakkelijk bepaalde acties laten ondernemen via het programma Zapier. Met Zapier kun je PayPro integreren met meer dan 1000 verschillende online apps. Maar hoe zorg je ervoor dat een bepaalde actie ondernomen wordt nadat jouw klant een order bump besteld? Het instellen van een Zap bij een normale betaling is vrij simpel, maar hoe doe je dit bij een order bump?

Voordat je begint, is het belangrijk dat je een order bump instelt bij je betaalknop. Hoe het instellen van de order bump bij een specifieke betaalknop werkt, kun je hier vinden.

Vervolgens gaan we richting de site van Zapier. Zapier gaat bij ‘Set up trigger’ een test sale opvragen bij PayPro, helaas kan hij daarvoor alleen sales gebruiken die minder dan een uur geleden zijn gedaan. Mocht je die niet hebben, dan zou je ook de betaalknop op testmodus kunnen zetten en zelf een testbetaling doen. Deze informatie kan Zapier vervolgens vinden en zou het uit moeten zien als onderstaande:

Zodra bovenstaande scherm is bereikt, kun je een zogenaamd filter toepassen op je 'New Sale'. Een filter binnen Zapier ziet er zo uit:

Hier kun je dus instellen dat alleen een bepaalde actie ondernomen wordt (only continue if), zodra een order bump bedrag wordt meegegeven bijvoorbeeld. Je kunt binnen Zapier filteren op maximaal drie velden;

  • Order Bump Name

  • Order Bump Amount

  • Order Bump ID

Zodra je deze velden hebt ingevuld, kun je de vervolgactie toevoegen. Een vervolgactie kan zijn dat een klant een mail krijgt, of dat de klant toegevoegd wordt tot een bepaald membershiplevel. De mogelijkheden zijn praktisch onbeperkt met Zapier.

Toch hulp nodig bij het instellen van je Zapier koppeling, contacteer ons!

Heb je het antwoord gevonden?