Om jouw klanten de mogelijkheid te bieden om te betalen met Visa/Mastercard geldt er een aanvullende onboarding bij onze creditcard acquirer Worldline. Aangezien het gaat om een uitgebreid proces dient het volgende artikel ter ondersteuning van de onboarding. Om te starten heb je ten eerste een goedgekeurd verkopersaccount nodig. Het volgende artikel behandelt de stappen die doorlopen moeten worden.

Het proces ziet er als volgt uit:

 1. Aanvraagformulier creditcard

  Op het moment dat jij ingelogd bent bij PayPro zie je linksboven in jouw scherm het kopje ‘creditcard aanvragen’ staan. Door op deze knop te klikken start je het creditcard proces. Het eerste onderdeel bestaat uit het invullen van het aanvraagformulier voor creditcard. Het aanvraagformulier biedt PayPro de mogelijkheid om te beoordelen of er nog extra informatie/documentatie nodig is. Daarnaast zal de ingevulde informatie worden gebruikt voor het invullen van de overige documenten.

 2. Aanvullende documentatie

  Na het invullen van het aanvraagformulier ontvang jij een mail waarin staat dat het aanvraagformulier goed ontvangen is en dat PayPro binnen twee werkdagen bij je terugkomt. Het is tevens mogelijk dat op basis van de antwoorden op het aanvraagformulier er aanvullende documentatie opgevraagd wordt. Deze documentatie mag aangeleverd worden door te reageren op de ontvangen mail van creditcard@paypro.nl

 3. Controleren documentatie

  PayPro vult op basis van het aanvraagformulier de relevante documentatie in. Na het invullen van de documentatie ontvang jij de documentatie retour om te voorzien van handtekeningen en parafen.

  Na het retour ontvangen van de ondertekende documentatie plus eventuele aanvullende informatie zoals aangegeven in stap 2 wordt alle documentatie opgestuurd naar onze creditcard acquirer. Na het opsturen van de documentatie volgt het acceptatieproces bij Wordline en ontvang jij via PayPro uitsluitsel over jouw aanvraag. Voor de keuring staat gemiddeld een termijn van twee weken.

 4. Goedkeuring/ afwijzing

  Na goedkeuring door Worldline zal PayPro direct de koppeling in orde maken zodat jij zo snel mogelijk kunt starten met het verwerken van Creditcard betalingen. Zodra je aan de slag kunt zal PayPro je hierover informeren.

Kosten creditcard

Voor het accepteren van creditcard betalingen geldt er een jaarlijkse compliance fee ter hoogte van €34,- die wordt gefactureerd door Worldline. Naast de compliance fee wordt er enkel een tarief per transactie gerekend. Zie https://www.paypro.nl/tarieven/ voor een overzicht van de tarieven.

Vragen

Eventuele vragen kunnen gesteld worden via de chat of door een mail te sturen naar creditcard@paypro.nl

Heb je het antwoord gevonden?