SEPA batch - periodieke incasso (RCUR)

Bij het exporteren van de incassobatch vanuit jouw boekhoud- of administratieprogramma of een XML-generator, kan het mogelijk zijn dat je het incassosoort dient te kiezen. Wij adviseren je dan om te kiezen voor de optie die duidt op een incasso die herhaaldelijk zal plaatsvinden. Dit kan worden aangegeven als ‘periodiek’ of ‘recurring’ (RCUR). Ook als je niet zeker weet of de klant opnieuw geïncasseerd zal worden raden we je alsnog aan om te kiezen voor deze optie. 

 

Ter informatie: je kan er ook voor kiezen om de incassosoort ‘eenmalig’, ‘one-off’ (OOFF) te gebruiken, wij adviseren dit echter niet.Dit betekent namelijk dat je de klant eenmalig en niet meer met hetzelfde mandaat ID kan incasseren. Lees hiermeer over mandaat ID’s.

 

Na het genereren van de incassobatch kan je het bestand openen om na te gaan welke incassosoort er is gekozen. Eventueel dien je hiervoor een programma te downloaden, als je dit niet hebt, dan kan je uiteraard ook contact met ons zoeken, dan gaan wij het voor je na.

 

De onderstaande afbeelding laat zien hoe een incassobatch eruitziet en waar je kan vinden welk incassosoort jij hebt gekozen.

Heb je het antwoord gevonden?