Een deeplink verwijst naar een specifieke pagina binnen een domein. Je kunt er als affiliate voor kiezen om bezoekers niet door te sturen naar de homepagina van de verkoper, maar naar een pagina binnen hetzelfde domein die relevanter is voor de doorgestuurde bezoeker.

Het grote voordeel van deeplinking is dat een bezoeker niet meer moet zoeken naar de voor hem relevante informatie. De kans is namelijk groter dat een bezoeker afhaakt tijdens zijn/haar zoekproces en dat resulteert in minder verkopen. Als affiliate wil je dat jouw affiliatelink de bezoeker doorstuurt naar een pagina binnen het domein van de verkoper die relevant is voor jouw bezoekers. 

Hieronder zullen we uitleggen hoe jij bezoekers via jouw affiliatelink op een URL van jouw keuze laat uitkomen. We nemen hier als voorbeeld het product ‘Cursus Spaans’. Als je geen deeplinking gebruikt, zou je de bezoeker doorsturen naar:

Jij hebt als affiliate een artikel over ‘Cursus 1’ geschreven. Je spoort de bezoeker aan om deze cursus te kopen en plaatst een link naar de website van de verkoper. De homepagina geeft echter alleen algemene informatie van de verkoper. Hierdoor moeten jouw bezoekers opzoek naar de informatie over de cursus waar jij over hebt geschreven. Om te voorkomen dat de bezoeker verdwaald raakt en de cursus niet aanschaft, plaats je een deeplink naar de pagina over ‘Cursus 1’. Dit is voor jouw bezoeker de meest relevante pagina en hierop kunnen ze de cursus direct aanschaffen.

Om de juiste link te gebruiken die ook je verkopen goed registreert, moet je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Affiliatelink
Jouw unieke affiliatelink vind je in het campagneoverzicht op de website van PayPro. Deze link zorgt ervoor dat jij als affiliate herkend wordt zodra er een verkoop via jouw heeft plaatsgevonden. 

Stap 2: Tracker
Achter jouw affiliatelink plaats je een tracker. Als je bezoeker op de affiliatelink klikken, zie je de tracker terug in je statistieken. De tracker mag je zelf verzinnen. Dus een woordje, of een getal, of een unieke code. Zo kun je precies zien hoe de affiliatelink met de specifieke tracker heeft gepresteerd. We gebruiken in dit voorbeeld de tracker “bezoekersprofiel8”.

Stap 3: Pad naar pagina
Na de tracker plaats je vervolgens het pad naar de pagina waarop jij wil dat je bezoekers terechtkomen, minus de domeinnaam. Dit pad kun je vinden door de URL van de specifieke pagina te bekijken. Deze URL is opgebouwd uit een domeinnaam en daarna staat de informatie over de pagina. Zie onderstaande voorbeeld:

Stap 4: Resulterende affiliatelink (met deeplink)
Als je het voorbeeld goed hebt gevolgd, heb je nu je affiliatelink waarmee je je bezoekers naar een specifieke pagina binnen het domein van de verkoper stuurt. In ons voorbeeld komt de affiliatelink er als volgt uit te zien: Affiliatelink-Tracker-Padnaarpagina.  

Hoe zit het met mijn commissie als ik aan deeplinking doe?

Je affiliatelink verandert alleen in de manier waarop je bezoekers doorgestuurd worden. De commissie wordt nog steeds toegekend op de manier waarop je van ons gewend bent. Dus de commissie die bij het product hoort als jouw bezoeker het product koopt, krijg jij bovenop jouw PayPro-saldo.

Kan ik ook deeplinken naar een PayPro-betaalpagina?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kan alleen deeplinken naar pagina’s binnen het domein van de verkoper. In ons voorbeeld kan je daarom alleen deeplinken naar een pagina waarvan de URL begint met http://www.cursusspaansvoorbeginners.nl/.

Heb je het antwoord gevonden?