Het principe van affiliate marketing is simpel. Je laat andere mensen (affiliates) reclame maken voor jouw producten/diensten in ruil voor een commissie per verkocht product/dienst. Dit kan je toepassen op alles wat je verkoopt. 

Wanneer je gebruik wil maken van affiliate marketing bij PayPro, moet je met 3 dingen rekening houden:

  1. De PayPro campagne richtlijnen, dit zijn de “regels” waar een campagne aan moet voldoen.

  2. Je kan affiliate marketing alleen bij PayPro toepassen als je online betalingen ook via PayPro verlopen*.

  3. Wanneer je met een webshop gebruik wilt maken van affiliate marketing, dan zal de commissie voor de affiliate gelden over alle producten die verkocht worden. Het is helaas niet mogelijk om bij een webshop affiliate marketing toe te passen voor enkele producten.

Wanneer je een affiliate campagne wilt opzetten voor de producten/diensten die jij aanbiedt, kan je dit op 2 verschillende manieren doen.

  1. Via een webshop. Je affiliate campagne geldt voor de hele webshop. Dan ontvangt de affiliate een percentage van het totaal verkochte bedrag als commissie, of een vast bedrag als er een verkoop is geweest dankzij de affliate.

  2. Via betaalknoppen. Je kan per betaalknop een affiliate campagne opzetten.

Een affiliate campagne aanmaken is kosteloos. Je kan zelf unieke affiliate URL linkjes creëren voor je affiliates.

Wanneer je in ons affiliate campagne overzicht wilt staan waar alle affiliates in het netwerk van PayPro je campagne kunnen zien en gebruiken, betaal je maandelijks €15.

In onderstaande video laten we zien hoe je gemakkelijk zelf een affiliate campagne kan opzetten.

* Gebruik je het betaalsysteem van PayPro niet, maar wil je toch affiliate marketing toepassen? Neem dan contact op met de afdeling Support.

Heb je het antwoord gevonden?