Compliance Fee

Vanaf 1 Januari 2019 zal de “Aansluitvergoeding” een andere benaming krijgen. De huidige benaming is onduidelijk, wat veel vragen rondom de kosten hiervan met zich meebrengt. Vanaf 1 Januari 2019 zal de Aansluitvergoeding daarom veranderen in “Compliance Fee”.  

De Compliance Fee van €60,50 incl. BTW zal op zowel merchants als affiliates van toepassing zijn.

Waarom?

PayPro is een betaaldienstverlener met een vergunning van DNB, het aansluitproces bij PayPro bestaat hierdoor uit meerdere, vereiste en officiële controles. Door nieuwe wet- en regelgeving (o.a. PSD2, AVG) worden compliance werkzaamheden voor betaaldienstverleners uitgebreid. 

Voorheen waren deze controles alleen gebruikelijk voor “Merchant accounts”, vanaf 1 Januari 2019, zullen wij echter een aantal controles ook voor “Affiliate accounts” vereisen. 

Om zo transparant mogelijk te zijn, voelen wij ons genoodzaakt om de benaming van de Aansluitvergoeding aan te passen. Wij hebben besloten dat Compliance Fee een toepasselijkere naam is, die direct meer uitlegt over de herkomst van deze kosten. 

Veranderingen voor Merchant accounts

Voor Merchant accounts verandert er nagenoeg niets. De controles en vereiste documentatie voor het keuren van Merchant accounts blijft geheel hetzelfde. Het enige dat verandert, is de aanpassing naar de naam Compliance Fee.

Veranderingen voor Affiliate accounts

Vanaf 1 Januari 2019 is er een Compliance Fee van €60,50 incl. BTW op alle nieuwe registraties van toepassing.

Voor bestaande accounts geldt dat je account ‘inactief’ wordt wanneer er twaalf maanden lang geen gerealiseerde commissie is geweest. Inactieve accounts kunnen weer actief worden door de Compliance Fee eenmalig te voldoen.

Compliance Fee terugverdienen als affiliate? 

Je kunt de gehele Compliance Fee terugverdienen door actief te zijn als affiliate. Door het actief promoten van Affiliate campagnes en hierdoor commissies te ontvangen, kan jij de gehele Compliance Fee terugverdienen. Per gerealiseerde commissie kan je minimaal 50% van de netwerkvergoeding en tot maximaal €1,21 incl. BTW per commissie, automatisch terug op je PayPro-saldo ontvangen. Dit betekent dat jij al bij 50 gerealiseerde commissies het gehele bedrag terugverdiend hebt! 

Sluiting Affiliate account

Wij zullen jouw PayPro-account beëindigen wanneer jij een inactief affiliate account hebt en de Compliance Fee vóór 01-02-2019 niet betaald hebt. Deze procedure zullen wij via e-mail en aan de hand van een aantal herinneringen van te voren bekend maken. 

Het openstaande saldo zal worden uitgekeerd naar het bij ons bekende IBAN.

Is je account gesloten maar wil je toch wel gebruikmaken van een PayPro-account? Dan dien jij een nieuw PayPro-account aan te maken en alsnog de Compliance Fee te betalen. 

Verhoogde kwaliteit, meer betrokkenheid

De extra controles en strengere vereisten zullen ervoor zorgen dat er een kwalitatief beter Affiliate netwerk ontstaat. Dit motiveert op zijn beurt Merchants, om kwalitatief betere Affiliate campagnes aan te leveren. Zo zullen Merchants én Affiliates profijt hebben van het implementeren van de extra controles en vereisten. 

Inactief Affiliate account

Wanneer je in 2018 geen commissie hebt verdiend, wordt je account op “Inactief” gezet. Om deze weer “Actief” te krijgen, dien jij je account met de vereiste, nieuwe informatie te voorzien, dit betekent dat wij de controles opnieuw dienen uit te voeren. Hierdoor zal de Compliance Fee voldaan moeten worden. 

Heb jij een bestaand maar Inactief Affiliate account? Dan dien jij de Compliance Fee te betalen. Log in om te kunnen betalen.

Heeft u het antwoord gevonden?